v.09 – Leende Guldbruna Ögon

Ännu en TV-vecka är över och denna vecka har varit mer händelsefattig än på länge. Det beror dels på att antalet avsnitt denna vecka är lägre än vanligt. Vissa serier har kortare uppehåll medan andra har påbörjat längre uppehåll. En andra anledning exemplifierar 24 (e11) väldigt väl. Veckans avsnitt har samma action-fattiga och låga tempo som de senaste veckorna. Visserligen var inte veckans avsnitt speciellt förutsägbart, men det beror på att det knappt händer någonting i avsnittet. Bara en hel del ointressanta dialoger som inte tillför jakten på terroristerna någonting och en och annan mullvad. Jag har verkligen tröttat på att det verkar finnas en mullvad lite här och var. Denna gång finns det en mullvad bland presidentens närmaste män och innan säsongen är över gissar jag på att det krypit fram en mullvad i CTU också.

Som tur är håller Top Gear uppe tempot med ett underbart inslag där de ska utföra diverse tester med traktorer. Allt från att försöka starta respektive traktor till att låta The Stig testköra dem runt banan på tid. Otroligt roligt inslag som räddar början på TV-veckan.

Prison Break (e18) fortsätter i samma jobbiga spiral som tidigare. Som vanligt hittar Lincoln och Michael ett nytt spår men som vanligt smulas planerna i bitar av någon eller någonting. Denna gång får bröderna äntligen tag på vad Sara så länge haft nyckeln till, MEN som vanligt uppstår det komplikationer och nu ser det ut som att deras chans till upprättelse kommer att stöta på ännu mer problem tack vare en tidigare medhjälpare som har planer på att mörda en högt uppsatt person som är en viktig bricka i ”The Company”s spel. En tanke som slagit mig är att säsong tre kanske/förhoppningsvis handlar om ”the conspiracy”. Förhoppningsvis kommer bröderna att bli rentvådda i slutet av denna säsong, för ännu en säsong med bröderna på flykt känns som ett misslyckande på förhand. Så varför inte låta säsong tre handla om hur de rentvådda och fria bröderna gör allt de kan för att avslöja ”The Company” och deras handlingar.

De som var lite uppmärksamma när de tittade på veckans The Class (e18) märkte kanske att de (äntligen) verkar ha skrivit ut TV-reporten ur serien. Hon är i alla fall inte kvar i introt. Detta är i och för sig både bra och dåligt. Hennes karaktär tillförde inte serien speciellt mycket men hennes man däremot var ett underbart tillskott i serien. Jag hoppas bara att han får komma tillbaka i fler avsnitt.

Heroes verkar börja utveckla sig till ”ett nytt Lost”. Mer och mer frågetecken utan några svar. Hur många onda sidor finns det egentligen? Det verkar som att det finns en halvond och en mer ond sida. Men finns det ännu fler? Samtidigt tycker jag att fem veckor gått väldigt långsamt. Hiro reste fem veckor fram i tiden till atombomben och eftersom att vi fått veta att det är svårt att ändra ett öde (Hiros möte med flickan i caféet) så bör ju atombomben fortfarande vara aktuell även om Peter börjat få ordning på sina krafter. Trots detta var veckans avsnitt(e17) det bästa avsnittet hittills. Antagligen är jag ensam om att tycka detta men det beror nog på att jag i vanliga fall inte gillar ”orealistiska” serier men Heroes är ett undantag.

Denna vecka hade den mycket lovande serien The Black Donnellys premiär. Serien om fyra irländska bröder som dras ner i kriminalitetens mörker (se tidigare inlägg). Efter några veckors uppehåll var äntligen In case of Emergency tillbaka med ett nytt avsnitt. Själv gillar jag serien skarpt men jag misstänker att serien kommer bli kortvarig då tittarsiffrorna knappast är överväldigande bra.

Denna vecka hade äntligen en bra svensk serie premiär. Leende Guldbruna Ögon handlar om Lennart som vill lyckas i dansbandsvärlden. Men Lennart är inte som alla andra dansbandssångare vilket sätter käppar i hjulen för hans drömmar. Yankho Kamwendo passar verkligen perfekt i rollen som Lennart. Hans leende är väldigt ”dansbandigt”. Serien har samma sköna känsla som SVTs tidigare serie Möbelhandlarens Dotter och jag kommer följa denna serie precis som jag följde Möbelhandlarens Dotter.

Annonser
Explore posts in the same categories: 24, Heroes, In case of Emergency, Leende Guldbruna Ögon, Lost, Prison Break, The Black Donnellys, The Class, Top Gear

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: