v.08 – Veckans TV-sammanfattning

En av de bästa sakerna med första säsongen av Prison Break (e17) var det höga tempot och att det hela tiden händer någonting. Michael hade alltid en plan och han hade alltid ett extra ess i ärmen. Tyvärr tycker jag att just detta är den andra säsongens stora svaghet. Allt går väldigt fort och nya saker händer hela tiden. Nya spår dyker upp men lika fort som de dyker upp försvinner de. Kanske är det det faktum att säsong ett hade ett mål, att fly från fängelset. Säsong två har inte något direkt mål, visst, bröderna vill bli friade från alla anklagelser, men det kan lika väl hända om åtta säsonger. Det ska bli mycket spännande att se hur denna säsong slutar, för inte kan väl detta vara sista säsongen?


Jag tycker att många av de ”onda” i 24 har en mycket konstig inställning. Efter att Jack lyckas ta tillfånga en männen som försökt döda Milo och Marilyn gör denne inga som helst försök till att inte behöva hjälpa till. Vad jag tycker är konstigt är att han utan någon större övertalning eller hot bestämmer sig för att ställa upp och hjälpa Jack med ett telefonsamtal. Var finns lojaliteten bland terroristerna?

Dock är jag positivt till veckans avsnitt (e10). Inte en massa tips om vad som ska hända i nästa scen etc. Att Philip bara skulle försvinna när Jack står på knä och är känslosam överraskade mig. Att han skulle gå sin väg var väl kanske inte så överraskande men att han bara skulle vara borta trodde jag inte. Mer oförvånande hade varit om Philip sakta backat därifrån medan han pekat med sitt vapen mot Jack. Detta plus en mycket intressant slutscen gör att jag längtar till nästa avsnitt.

Rules of Engagement verkar ha fått en bra start på säsongen. Serien har under sina inledande veckor lyckats att till och med slå Jack Bauer i tittarsiffror. Men olustigt nog så har veckans avsnitt av Rules of Engagement (e03) och How I met your mother (e16) stora likheter. Båda avsnitten handlar om samma sak, nämligen problemen som kan uppstå i ett förhållande när båda parter behållit saker från tidigare förhållanden. Båda avsnitten är underhållande och skratten många, men det känns lite olustigt att dessa avsnitt visas samma vecka. Dock är det ingen av dessa två serier som når upp i samma klass som The Class (e17). Det var ett bra tag sedan det visats en lika rolig serie som The Class.

Det verkar som att det är dags för Bridget att lämna What about Brian. Jag misstänkte det direkt när Brian fick nya grannar och efter senaste avsnittet (e15) blev det allt mer uppenbart att dessa två grannar kommer sätta käppar i hjulet för Brian och Bridget. Eftersom att Kirsta Allen (som spelar Bridget) fortfarande står som gästskådespelare kan det nog tyvärr bara sluta på ett sätt. När nu även Tiffani Thiessen har fått en roll i serien börjar det antagligen bli för många karaktärer i serien för att alla ska få vara kvar. För övrigt var scenen där Deena ringer till Dave underbart ”What about Brian”-ig.

Veckans andra sammanträffande inträffar i veckans avsnitt (e16) av Boston Legal. I avsnittet tar sig Alan an ett mål där en avliden mans nära och kära bråkar om vem av dem som har rätt till den avlidnes kropp. Att detta avsnitt visas i samma veva som det i USA bråkas om vem som har rätt till Anna-Nicole Smiths kropp är antagligen ett olustigt sammanträffande men kanske borde Anna-Nicoles nära och kära se avsnittet och ta till sig ett och annat av det som Alan säger i sin slutplädering.

I avsnittet levererar Danny Crane veckans bästa replik med: ”Sure they can defend themselfs but not blow up a whole country. Only United States of America can do that, we have God on our side.

Efter att ha sett veckans avsnitt (e16) av Studio 60 on the Sunset Strip är jag hoppfull angående seriens framtid(se tidigare inlägg). Låt mig förklara, tidigareläggningen av det planerade uppehållet av serien har varit bestämt i några veckor. Om de skulle beslutat att lägga ner serien och ändå fortsatt sända några avsnitt till brukar det oftast betyda att de i sista avsnittet ”avslutar” serien på ett eller annat sätt. Men efter att ha sett senaste avsnittet (som är det sista på ett tag) kan jag bara konstatera att de antingen gjort en av tidernas sämsta/obefintligaste avslutning eller så kommer de sända de resterande avsnitten vid ett senare tillfälle. Avsnittet i sig var som vanligt riktigt bra. Att serien har börjat fokusera på relationerna mellan karaktärerna blir allt mer uppenbart. Fokus har flyttats från att handla om att producera ett program till att på senare tid knappt handlat om detta överhuvudtaget.

Bästa avsnittet denna vecka är veckans avsnitt (e16) av Shark. Shark himself hamnar i trubbel medan hans dotter inte berättar som sin rattfylla vilket gör avsnittet till ett bra mycket bra avsnitt. Att det inte heller direkt går att gissa sig till vem den skyldige är gör det hela ännu bättre. Vissa tips får vi tittare men jag kände mig inte speciellt säker på vem den skyldige var förrän i slutet av avsnittet.

När jag såg första avsnittet av Shark tidigare på säsongen var jag övertygad om att serien inte skulle överleva många veckor. Efter att jag, ett halvår senare, började titta på Shark från början kunde jag bara konstatera att serien var mycket bra och avsnitten som följt har varit lika bra som första halvan av säsongen. Nu väntar dock ett jobbigt uppehåll på nästan 2 månader innan Shark återvänder med nya avsnitt.

Annonser
Explore posts in the same categories: 24, Boston Legal, How I met your Mother, Prison Break, Rules of Engagement, Shark, Studio 60, The Class, What about Brian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: