Superhjältar vs. ”Medel-Svenssons”

Ibland förstår jag mig verkligen inte på amerikanarna. NBC visar den enormt populära serien Heroes som sedan följs upp med Studio 60 on the Sunset Strip. Att Heroes är populär och har bra tittarsiffror tänker jag inte säga någonting om. Men att amerikanerna inte gillar Studio 60 förstår jag inte. Denna underbara, intelligenta serie som faktiskt har en intressant handling. För de som inte följer Sudio 60 så kan man kortfattat säga att serien handlar om livet bakom scenen på en Saturday Night Live-liknande tv-serie.


Att Heroes och Studio 60 ska ta ett litet uppehåll har länge varit planerat. 5 mars visas sista Heroes-avsnittet innan det blir uppehåll. (Rykten gör gälla att det kommer bli en rejäl cliffhanger i slutet på avsnittet). Planen var att Studio 60 skulle påbörja sitt uppehåll samtidigt för att ge plats för The Black Donnellys och Average Joe. Snälla nån, Average Joe?? En reality-serie om ett gäng vackra människor som en ”medelsvensson” får välja mellan för att (förhoppningsvis) få inleda en romans med. Ja ni känner säkert igen programmet. Hur tusan kan amerikanerna gilla denna smörja istället för skarp, intellektuell humor? Eller är amerikanerna helt enkelt för dumma för att kunna uppskatta Studio 60?

Anledningen till att jag skriver detta inlägg kan verka konstigt. Studio 60 kommer väl tillbaka efter sitt uppehåll? Detta verkar dock inte vara fallet. Att Heroes kommer tillbaka är det ingen tvekan om. Men att Studio 60 inte har fått något datum spikat för när den ska börja visas igen bådar inte gott. Att tittarsiffrorna dalat från första avsnittet gör det hela inte direkt bättre.

Jag tycker det är lite konstigt att tvtittarna inte gillar Studio 60 då denna serie är lik Vita Huset på många sätt med sina härliga långa dialoger och smarta skämt. Vita Huset var under sin tid tillräckligt populär för att klara sig i sju säsonger och denna typen av serie är inte direkt vanlig. Så varför är Studio 60 så impopulär? Ja, jag vet inte. Kanske beror det på ”motståndet”, 24, Prison Break, nya serien Rules of Engagement som tydligen går väldigt bra, What about Brian, osv. Kanske är det sändningstiden. Studio 60 sänds sent på måndagkvällar, vilket inte är direkt optimalt för serien.

Det lite ironiska i hela situationen är att eftersom att Studio 60 handlar om tv-branchen så får serien nu brottas med samma problem som serien handlar om. Att det i serien finns ett starkt motstånd till reality-tv bland vissa karaktärer gör (tyvärr) ironin ännu större.

Jag hoppas innerligen att amerikanska tittarna bojkottar Average Joe och sedan börjar titta på Studio 60. Men att det ska hända lär vara lika troligt som att Bush skulle få för sig att lämna Irak.

Annonser
Explore posts in the same categories: Heroes, Studio 60, The Black Donnellys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: