Midseason 2007: kriminalitet & konspirationer

Den bästa delen av TV-säsongen kommer allt närmare. Det är såklart ”midseason” jag talar om. Den delen av säsongen då de bästa serierna åter igen börjar visas. Personligen anser jag att TV-serier är som bäst när säsongerna är 10-13 avsnitt långa. De flesta mini-serier brukar oftast landa på 10 avsnitt eller däromkring. När säsongerna är 20+ avsnitt långa brukar det bli allt för mycket utfyllnad i avsnitten. Meningslösa sidospår som egentligen inte leder någonstans utan bara finns där för att ta upp plats. Med kortare säsonger kan tempot hållas uppe och avsnitten blir mycket mer intressanta.


Men vad har vi då att se fram emot under våren 2007? Tyvärr tycker jag det ser lite tunt ut men några guldkorn finns det. Dessutom har midseason redan tjuvstartat med bland annat Rome, In case of Emergency, Dirt, The L Word och Rules of Engagement.

Återvändande serier:

The Sopranos återkommer med den sista halvan(nio avsnitt) av den sjätte och sista säsongen. Den 8 April är Tony och de andra i maffian tillbaka. Samma kväll återkommer även Vince och hans Entourage då den tredje säsongen återupptas med de avslutande åtta avsnitten. Entourage handlar om Vince Chase som är en ny lovande skådespelare som flyttar till Hollywood för att söka lyckan. Med sig har han sina barndomskompisar som tillsammans är hans ”entourage”. Min favorit i serien är utan tvekan Vince agent Ari Gold som spelas av Jeremy Piven. Hans hetska och sarkastiska inställning är helt underbar.

Den underbara polisserien The Shield påbörjar sin sista säsong den 3 April. Det blir spännande att se hur Vic kommer att reagera när han får vet vem det egentligen var som mördade hans partner Curtis. Serien handlar om polisen Vic och hans ”Strike Team” som tar sig an de kriminella gängen. Det som gör serien så väldigt bra är balansen mellan gott och ont. Vic och hans kollegor tar inte alltid den hederliga vägen i kampen mot brottsligheten.

En serie som gör comback är The Loop som kanske är okänd för många. Serien gick inte direkt strålande förra året men på något sätt har serien lyckats få förnyat förtroende. The Loop är en skruvad komedi som handlar om Sam som är den yngsta chefen på huvudkontoret för TransAlliance Airlines. Sam försöker hitta en balans mellan sin karriär och sina vänner som ständigt vill hitta på nya galna upptåg. Jag gillade första säsongen men som sagt så levde seriens tittarsiffror inte upp till förväntingarna så det finns en risk att den andra säsongen inte kommer att visas förrän i början på sommaren.

Nya serier:

En serie jag tror kommer bli mycket populär är Hidden Palms. Serien handlar om en nyinflyttad familj med en del jobbiga händelser bakom sig. Familjen flyttar in i Palm Springs där golfbanor, bassänger etc är en självklarhet, men vilka hemligheter finns under ytan? Vad vet man egentligen om sina grannar? Efter att ha sett pilotavsnittet kan jag bara konstatera att det inte är en serie jag kommer följa men jag är övertygad om att serien kommer ha höga tittarsiffror.

The Black Donnellys handlar om fyra unga Irländska bröder och deras uppväxt i New York. Vi får följa deras väg in i den organiserade kriminella världen. Jag såg pilotavsnittet i höstas och detta är en serie jag har höga förväntningar på. Serien har premiär den 26 Februari.

Enda sedan jag såg pilotavsnittet för Traveler har jag sett fram emot denna serie. I korta drag handlar serien om två unga killar på flykt efter att ett oskyldigt ”bus” gått lite snett. Deras kompis orsakar en stor explosion på ett museum vilket resulterar i att de två unga killarna blir misstänkta för terrorism och nu är det på flykt. Men allt är inte som det verkar, vad orsakade explosionen? Vem ligger bakom? Konsipirationerna växer och vem kan egentligen hjälpa dem? Spänning på hög nivå med andra ord.

Ett orosmoment med denna lovande serie är att tvkanalen ABC långt innan premiären ändrade sin ursprungliga order på 13 avsnitt till nuvarande åtta. Det känns som att ABC inte riktigt tror på denna serie, kanske kan det bero på att den riskerar att påminna en hel del om andra säsongen av Prison Break. Återstår att se hur tittarna tar emot serien.

Andra serier som kan vara värda att hålla ett öga på är: The Singles Table, The Riches, Raines, The Tudors och Drive.

Annonser
Explore posts in the same categories: Dirt, Drive, Entourage, In case of Emergency, Prison Break, Raines, Rome, Rules of Engagement, The Black Donnellys, The L Word, The Loop, The Riches, The Shield, The Singles Table, The Sopranos, The Tudors, Traveler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: