v.07 – ”Man-love rules OK”

Efter 6 riktigt bra avsnitt och ett lååångt uppehåll är Lost nu tillbaka i samma gamla slöa tempo som förra säsongen. Nya frågor och inga svar, precis som tidigare. När ska vi få börja veta saker och ting? Desmond känns verkligen intressant för hur serien kommer att fortgå, men nu när ett helt avsnitt handlat om honom lär vi inte se honom många sekunder i rutan de närmaste avsnitten.

Senaste Studio 60 on the Sunset Strip (e15) fortsätter i samma härliga anda som tidigare avsnitt. Det är precis som med What about Brian, två helt underbara serier, skulle vilja påstå att det är de bästa två serierna som sänds för tillfället. Men trots detta vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om veckans avsnitt. Studio 60 når inte riktigt upp i samma klass som de senaste två veckorna men avsnittet är långt ifrån dåligt. Brian skaffar sig ett nytt jobb som Bridget inte riktigt gillar, samtidigt får Brian nya grannar som jag misstänker kommer ställa till med en hel del problem för Brian och Adam. Återstår att se om de kan hålla fingrarna i styr.

Efter veckans 2 avsnitt(e08 och e09) av 24 börjar jag fundera på om det inte är dags att ge upp. Serien är löjligt förutsägbar, dåligt med överraskningar. Var det någon som blev överraskad att pappa Bauer skulle ta barnbarnet(som jag för övrigt är övertygad om är Jack’s son) som gisslan? Var det någon som blev överraskad när fru Bauer inte berättar för Jack hur det ligger till? Hon sitter ju för tusan brevid Jack Bauer, mannen som räddat USA ett flertal gånger! Var det någon som blev överraskad att Fayed lyckades smita undan några sekunder innan Jack stormar in i lägenheten? Och nu verkar det dessutom vara dags för säsongens ”badguy-byte”, tillfället när säsongens badguys byts ut mot helt nya karaktärer som tydligen legat bakom attacken hela tiden men som vi inte fått se skymten av i början på säsongen. Och om det inte skulle vara nog med tråkiga moment verkar det som att Jack ännu en gång ska bli stoppad från att göra sitt arbete då det ska göras en internutredning angående broderns död. Låt mig gissa, detta kommer ske vid ett tillfälle då Jack som mest behövs ute på gatorna.

Över till någonting bättre, veckans sitcoms. The Class(e16) fortsätter att ”rock on!”. Bäst i avsnittet är utan tvekan Hollys make. Kan han vara mer gay utan att själv veta om det(?)? Efter två avsnitt av Rules of Engagement (e01e02) kan jag bara konstatera att Patrick Warburton som spelar Jeff och David Spade i rollen som Russell är seriens höjdpunkter. Serien handlar om Adam och Jennifer, ett nyförlovat par, som blir grannar med Audrey och Jeff som är gifta sedan flera år tillbaka. Jeff’s råd till Adam angående förhållanden är stundtals riktigt underhållande. David Spade har rollen som Russell, lyckosam singelkille. Patrick Warburton passar riktigt bra i rollen som en godhjärtad, smått alkoliserad make. Han passar verkligen in som den stereotype gifte mannen som tar alla chanser att fly undan äktenskapet samt att lära Adam om hur det egentligen står till i ett förhållande. Dock känns det som att serien behöver växa lite för att bli en lyckad serie.

CSI har äntligen(e16) börjat spinna vidare på ”miniatyr-mördar”-historien vilket jag är glad över. Senaste avsnitten tycker jag har varit extremt tråkiga och det enda som motiverat mig att se avsnitten har varit just miniatyr-mördar-historien. Men de senaste 4 avsnitten har jag blivit lika besviken varje gång. Grisom har haft paketet på sitt skrivbord i flera avsnitt men eftersom att han varit borta verkar ingen annan varit det minsta nyfiken på vad som funnits i paketet. Tillbaka till mina åsikter om miniatyr-mördaren. Det är precis såndana här historier jag tycker CSI behöver. Att bara mala på med nya ”case” som bara tar 1-2 avsnitt att lösa blir bara tråkigt. Det var förövrigt en av tjusningarna med underbara serien Dexters första säsong, just att den innehöll en mordgåta som sträckte sig över hela säsongen gjorde serien så mycket bättre och mycket mer intressant att följa. Återstår att se hur länge CSI vågar hålla denna historia vid liv. Med tretton misstänkta personer borde de förhoppningsvis kunna hålla liv i historien till säsongens slut.

Heroes fortsätter att traska på i ett behagligt tempo. En tanke som slog mig efter senaste avsnittet (e15) var att nu när Niki/Jessica ska mörda Nathan så är det väl inte speciellt otroligt att det blir Claire som kommer att rädda sin riktiga ”daddy”. Vad jag undrar mest över är dock vem det är som nu ”aktiverat” ännu en hjälte-mördare? Jag har en känsla av att det var Matt som var det egentliga målet i Niki och Jessicas uppdrag. Återstår att se om jag har rätt.

Veckans bästa avsnitt är utan tvekan säsongens tredje avnitt av Top Gear. Hela avsnittet handlar om deras galna upptåg under en resa genom delar av USA. Allt från The Stig’s amerikanska kusin till uppdraget att vandalisera varandra bilar med målet att bilägaren ska antingen bli arresterad eller skjuten är helt underbara delar av detta underbara avsnitt. Höjdpunkten måste nog vara Richard med cowboy-hatt och skinnstövlar med en vit pickup. Kan det bli mer amerikanskt? Att det sedan står ”Man-love rules, OK” i rosa på bilen gör det hela till underbar tv-underhållning. För att inte tala om Alabama-folkets reaktioner när karavanen svänger in på en liten bensinstation i någon håla. Redan ett klassiskt avsnitt i sann Top Gear-anda, även om jag misstänker att de var tämligen rädda vid den nämnda bensinstationen, speciellt när en viss bil får för sig att (ännu en gång) vägra starta, denna gång vid värsta tänkbara tillfälle.

Annonser
Explore posts in the same categories: 24, CSI, Heroes, Lost, Rules of Engagement, Studio 60, The Class, Top Gear, What about Brian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: